Teaser blogbericht ben je er klaar voor
Home / Blog / Ben je er klaar voor?

Ben je er klaar voor?

Niet alle bouwprojecten voldoen al helemaal, maar de BEN-woning staat voor de deur. Het E-peil van elke nieuwbouw en verbouwing daalt verder. Het K-peil en de U- en R-waarden blijven de komende jaren verstrengen.

JE BENT HELEMAAL MEE?

Ben je helemaal mee in dit verhaal of hoor je het in Keulen donderen? Het energiepeil dat gerealiseerd wordt bij het bouwen of verbouwen van een woning heeft de laatste jaren een evolutie gekend die spectaculair te noemen is. Allerlei regelgevingen en aanmoedigingsmaatregelen hebben ervoor gezorgd dat nieuwe projecten steeds energiezuiniger worden. Tegen 2020 zal elke nieuwbouw een BEN-woning zijn.

WIE OF WAT IS BEN?

Een BEN-woning is een “bijna energie neutrale”-woning. Een dergelijke gebouw voldoet aan de meest strenge normen ivm. isolatie, energieverbruik, productie van eigen energie, ventilatie,… Om het energiepeil van een gebouw te bepalen worden vele factoren in acht genomen. Elk van de individuele normen dient behaald te worden en alle normen samen moeten tegen 2020 resulteren in een maximaal Energie-peil van 30.

HOE PAK JE DIT ALS BOUWHEER AAN?

Bouwen is een vak. Een vak in sterke evolutie en onderhevig aan een steeds strengere regelgeving. Bouwen doen de meesten bovendien niet elke dag en is het een belangrijke financiële beslissing. Hoe beter je als bouwheer geïnformeerd bent, hoe gemakkelijker doordachte beslissingen kunnen worden genomen. Op het internet en elders vind je heel wat interessante informatie, ook de overheid informeert uitgebreid over de doelstellingen van de strengere bouwregels. Maar uiteindelijk is het in samenwerking met je architect dat je woning op de meest optimale manier zal beantwoorden aan de normen en regelgeving. Neem vrijblijvend contact op met A-Projects. We bespreken met plezier je project en nemen samen de beslissingen die nodig zijn om aan alle normen te voldoen en toch je droomhuis te realiseren.