Home / Blog / Corona en durf bij bouwheren

Coronacrisis zorgt voor durf bij bouwheren

Terwijl het coronavirus de meeste sectoren nog altijd op pauze zet, is de bouwsector intussen weer helemaal op dreef. Dat komt niet alleen omdat de productielijnen terug op volle toeren draaien, maar ook omdat bouwheren vandaag sneller beslissen. Want o ironie, blijkbaar zorgden de lockdowns voor een zeker FOMO-effect bij wie bouwt of verbouwt. Als we het nu niet doen, doen we het nooit, was de teneur. En dat kunnen we bij A-projects alleen maar toejuichen, natuurlijk.

Nu of nooit

Naast veel miserie heeft de coronacrisis toch ook iets positiefs opgeleverd: we hebben allemaal veel tijd gekregen om na te denken. Om stil te staan bij belangrijke zaken als gezondheid, geld en de toekomst. Iedereen stelde zichzelf, zijn leven en zijn werk in vraag en wilde veranderen wat beter kon.

Wel, diezelfde mindset zagen we de jongste maanden ook bij de mensen die wilden bouwen of verbouwen. Ze wisten beter wat ze wilden, hakten sneller knopen door en gingen toch voor dat ene project dat vóór de coronacrisis nog te groot, te duur of te gewaagd leek.

Extra budget

Een ski-, zomer- en kerstvakantie die in het water valt. Cafés en restaurants die dicht zijn. Shoppings die gesloten blijven. De afgelopen maanden gaven heel veel mensen veel minder geld uit dan anders.

Die extra bonus geeft wie bouwt of verbouwt, vandaag een beetje meer ademruimte. Zodat ze toch voor die betere en duurdere afwerking durven kiezen.

Terug perspectief

De bouwsector liep een paar maanden vertraging op door de coronacrisis. Dat kwam door de anderhalvemeterregel, natuurlijk. De afstand op werven was moeilijker te respecteren en dus mocht er minder volk tegelijk aanwezig zijn. Maar ook arbeidskrachten mochten de grens niet over en bouwmaterialen raakten uitverkocht omdat de productie stillag.

Vandaag zitten werven terug op kruissnelheid. Wie een nieuwe woning laat bouwen of zijn huis grondig renoveert, heeft dus opnieuw perspectief. Er is terug een concrete planning en dat betekent dat je terug knopen kan doorhakken.

Het belang van duurzame energie

Ook de hele klimaatkwestie kwam opnieuw op tafel te liggen tijdens de coronacrisis. Het belang van een proper klimaat blijkt vandaag bij veel mensen doorgedrongen. Ze kiezen daarom veel bewuster voor energiezuinige technieken, een gezond binnenklimaat en duurzame materialen. Keuzes die ze nu veel sneller durven maken dan vóór de coronacrisis.

Ga je zelf bouwen of verbouwen? A-projects luistert naar je plannen