Teaser blogbericht corona en nieuwbouw
Home / Blog / Corona en nieuwbouw

Corona en nieuwbouw

Nieuwbouwprojecten bijna verdubbeld dankzij coronacrisis

Terwijl banken discussiëren hoeveel de coronacrisis de huizenprijzen zal doen dalen, is de verkoop van nieuwbouwprojecten sinds het begin van de crisis met maar liefst 40% gestegen. En daar zijn wel enkele eenvoudige redenen voor.

✓ Mensen beslissen sneller
Laten we niet flauw doen: mensen hebben door de coronacrisis meer tijd. En dus beslissen ze sneller. Ze kunnen alles goed doorpraten met hun architect, met de bank en met elkaar.

✓ Mensen kopen sowieso al op plan
Een huis koop je niet zonder dat je het gezien hebt. Zo kan je beter inschatten wat de opties zijn als je wil verbouwen.

Maar een nieuwbouwproject kan je perfect vanuit je kot kopen. Dat hebben mensen altijd al gedaan: je beslist op basis van een plan en een 3D-simulatie.

✓ Mensen wandelen virtueel door hun huis
Op plan beslissen is één ding, maar het blijft allemaal wel weinig tastbaar. En dus lanceren architecten en projectontwikkelaars allerlei digitale tools.

Dat was enkele jaren geleden ook onze insteek: een virtuele rondleiding met een VR-bril. Zo laten we onze opdrachtgevers al door hun huis of appartement wandelen nog voor het gebouwd is. Je krijgt een beter idee van ruimtes, materialen en de sfeer in je nieuwbouw.

✓ Mensen ontdekken beperkingen in eigen huis
In je kot blijven blijkt voor veel mensen een beproeving. Eentje die vaak ook de voor- en nadelen van een huis blootlegt.

Misschien heb je de afgelopen weken een apart bureau gemist? Of bleek de tuin toch wat aan de kleine kant? Of beter: je hebt je groene vingers ontdekt en wil een huis met grote tuin én moestuin.

✓ Mensen genieten nog altijd van de lage rente
Ze staan al een tijdje laag. En de coronacrisis zal dat niet snel veranderen: lenen blijft interessant. Ook dat speelt mee bij de keuze om te kiezen voor nieuwbouw.