Teaser blogbericht digitale beleving
Home / Blog / Digitale beleving van je bouwproject, lang voor dit er staat

Digitale beleving van je bouwproject, lang voor dit er staat

Onze ecologische voetafdruk is nog te groot en iedereen levert zijn bijdrage door minder gebruik te maken van pen en papier. Digitale communicatie via mail en smartphone hebben het overgenomen van brieven en faxen.  Ook bij architecten staat de tekentafel al lang opgeborgen en worden plannen digitaal uitgewerkt. Deze flexibiliteit om zaken aan te passen en de tijdswinst zijn aanzienlijk. Het resultaat is echter in veel gevallen een 2D plan. En voor wie niet de gewoonte heeft dergelijke plannen te lezen en te interpreteren, is het meestal niet evident zich een juist beeld van het resultaat voor te stellen.

A-Projects gaat een stap verder en zorgt voor een 3D digitale beleving.

A-Projects gaat een stap verder en zorgt voor een 3D digitale beleving.

Wat als je voortaan door je project zou kunnen wandelen alvorens er ook maar één steen is gelegd?  Dankzij Building Information Modelling (BIM), een digitale oplossing,  biedt  A-Projects je de mogelijkheid door je toekomstige realisatie te wandelen en dit vanaf de ontwerpfase. Het resultaat is een zeer realistische driedimensionele voorstelling. Zo word je, als opdrachtgever, inzicht geboden en kan je het resultaat beleven alvorens er effectief met de werken is gestart.

Door deze realistische invulling van je eigen toekomst  wordt het voor jou, als opdrachtgever, een stuk makkelijker om de juiste keuzes te maken. Dankzij de 3D-visualisatie worden verrassingen beperkt. De richting waarin een deur opendraait, de plek voor ramen, de perfecte plaatsing van de trap, de inrichting van de leefruimte, slaapkamers… beslissingen die je nu neemt op basis van echt inzicht.

Samen met A-Projects worden mogelijke aanpassingen doorgevoerd en algauw wandel je door het verbeterd resultaat.