Teaser blogbericht nieuw kantoor
Home / Blog / Het nieuwe kantoor

Het nieuwe kantoor

Heeft de coronacrisis werken op kantoor veranderd?

Was er een pandemie nodig om ons idee over thuiswerken te herbekijken? Blijkbaar wel. Zo’n drie maanden geleden moesten heel wat bedrijven nog niet te veel weten van thuiswerken. Maar een coronacrisis later blijkt het plots beter ingeburgerd. Bedrijven gaan over op een regime met vaste thuiswerkdagen, richten hun bureaus in als flexwerkplek en investeren mee in het thuiskantoor van medewerkers. Wij zetten enkele tips op een rij.

Voel je thuis op kantoor

Iedereen kwam de afgelopen maanden tot dezelfde conclusie: eigenlijk zit je best veel op kantoor. En zo thuiswerken, dat heeft wel iets. Kantoren streven daarom naar een thuisgevoel. Maar hoe doe je dat?

Kijk eens hoe de gemiddelde co-workspaces het doen. Zij gebruiken niet de typische kantoormeubels, maar tafels en stoelen die je ook voor je thuis zou kopen. Idem voor het kleurgebruik: dat is warm en huiselijk. En waarom zou je ook geen planten op kantoor zetten? Niks beter dan een beetje groen. En ze zuiveren de lucht.

Gebruik modulaire werkruimtes

De hipste term in kantoorland: activity based working. Dat betekent zoveel als een werkplek kiezen in functie van je werkdag. Wie zich een dag harder moet concentreren, kiest een andere plek dan iemand die een dag telefoontjes doet.

Richt daarom je kantoor in met aparte bureaus. Een plek voor lange vergaderingen, een plek met brainstormruimtes, een plek voor wie veel moet bellen. A-projects helpt je graag met de kantoorinrichting.

Open een koffiebar

Grote bedrijven investeerden al langer in een hippe lunchplek op kantoor. Want geef toe: niets deprimerender dan de gemiddelde kantoorkantine. Vaak eet je daarom zelfs gewoon áán je bureau.

De oplossing? Open een koffiebar waar je iets kleins kan eten in je kantoorgebouw. Je medewerkers gaan minder geneigd zijn om buitenshuis te gaan en het is goed voor de sociale cohesie binnen je team.

Maak je eigen kantoor thuis

Nu 80% van de bedrijven zegt dat ze thuiswerken verder willen inzetten, zorg je maar beter dat je thuis een rustige plek hebt om te werken. Niet alleen met comfortabele meubels, maar ook met de juiste inrichting.

Kant-en-klare tuinkantoren zijn een bloeiende markt

Heb je een zolderkamer of slaapkamer die je enkel gebruikt als bergruimte? Met een paar eenvoudige ingrepen maak je er een thuiskantoor van. Heb je geen aparte ruimte? Denk dan aan een afgescheiden plek in de woonkamer. Of waarom geen ingericht kantoor in je tuin? Je ziet het: je hebt verschillende opties.