Teaser blogbericht Virtual reality
Home / Blog / Hoe je in je huis kan rondlopen nog voor het er staat

Hoe je in je huis kan rondlopen nog voor het er staat

Een huis bouwen of verbouwen, het is een serieuze investering. En dus wil je zeker zijn dat het ontwerp helemaal je ding is. Maar hoe kan je nu op basis van het plan of enkele 3D-foto’s weten of het goed zit? Dat is niet voor iedereen zo gemakkelijk. Daarom gaat A-projects een stapje verder: vanaf nu kan iedereen virtueel rondlopen in z’n huis vóór de eerste steen is gelegd.

Waar het normaal stopt, gaan wij verder

Quasi elke architect maakt vandaag 3D-renders. Juist om je een beter beeld van het ontwerp te geven. Maar niet iedereen heeft evenveel inlevingsvermogen. En dus moet het beter, vonden we.

Daarom zet A-projects je plannen via 3D-software om in een virtuele wereld waarin je met een 3D-bril kan rondlopen. Hiermee krijg je dus virtueel een realistisch beeld van het eindresultaat, alsof je in je eigen woning rondloopt maar dan een paar jaar voordat deze is gerealiseerd.

Vermijd verrassingen

Virtual reality in de architectuur, het is vooral een kwestie van achteraf niet voor verrassingen komen te staan. Want dat kan je zuur – en duur – opbreken.

Als bouwheer schat je met een VR-bril beter in wat je mag verwachten. Je beslist op basis van wat je écht ziet, en niet op basis van wat je denkt te zien op plan.

En dat heeft zo zijn voordelen:

  1. Je krijgt een beter idee van de indeling en de volumes

Is de indeling logisch? Hoe voelt het om van de ene ruimte naar de andere te lopen? In welke richting draaien de deuren open? Zijn de ramen groot genoeg? Is de trap niet te steil?

  1. Je kiest sneller de juiste materialen

Vind je die vloertegels toch niet zo mooi? Kijk dan even wat een betonvloer geeft. Of toch maar pleisteren in plaats van een zichtbare baksteen? Of is een zwart keukenblad niet mooier? Met VR hak je sneller knopen door.

  1. Je denkt aan het milieu

We moeten allemaal wat bewuster gaan consumeren. Daarom bouw je ook duurzaam en denk je aan energiezuinige technieken. Maar waarom zou het ontwerpproces ook niet duurzaam kunnen? Door te kiezen voor virtual reality verloopt het ontwerpproces volledig digitaal en vermijd je dat je foute keuzes maakt – en dus onnodig papier verspilt.