Voorgevel strakke woning in Herfelingen
Home / Landelijk gelegen moderne nieuwbouw te Herfelingen

Landelijk gelegen moderne nieuwbouw te Herfelingen

Een moderne, strakke en warme woning

De bouwheer had een visie voor deze nieuwbouw woning. Het moest een moderne woning met warme uitstraling worden met privacy aan de voorkant en openheid aan de achterkant. Wij zorgden er graag voor dat de woning het karakter en de individualiteit uitstraalt waar de bouwheer naar op zoek was. In deze woning werd optimaal gebruik gemaakt van de lichtinval, het zicht op het prachtige groene landschap en de verbinding tussen de leefruimtes en de tuin.

 • Bewoonbare oppervlakte / kelder

  205m2 / 60m2

 • Status

  Opgeleverd

Achterkant strakke woning in Herfelingen met uitzicht op natuur

Highlights

 • Privacy aan de straatkant en openheid achteraan voor een prachtig zicht op de tuin en omgeving
 • Tussenniveau’s geven een eigen identiteit aan elke ruimte zonder in te boeten aan het ruimtelijk gevoel
 • Speelse plaatsing van de ramen voor een dynamische look en optimale lichtinval
 • Accenten van notelaar zorgen voor een warme en natuurlijke uitstraling
 • BEN-woning: geothermische warmtepomp met koeling, zonnepanelen, ventilatiesysteem, zonwerend glas

BEN-woning

Deze nieuwbouw is een BEN-woning. BEN staat voor een Bijna Energie Neutrale Woning. Door de combinatie van optimale isolatie en het integreren van hernieuwbare energiebronnen (zonnepanelen, geothermische waterpomp,…) is het mogelijk om je huis met weinig elektriciteit te verwarmen. Met als gevolg een lagere energiefactuur én meer comfort. Met A-Projects willen we sterk inzetten op duurzaamheid. Duurzaam bouwen is namelijk een investering in je toekomst, maar ook voor het milieu. Win win!

Detail oprit met opritverwarming strakke woning in Herfelingen
Detail plaatsing van de ramen in strakke woning in Herfelingen
Landelijk gelegen, moderne woning met robuuste look en feel

Openheid met een eigen identiteit voor elke ruimte

Het terrein van deze woning is heel kenmerkend door de helling van de tuin naar beneden toe. Door te spelen met verschillende niveaus op het gelijkvloers hebben we een prachtige connectie kunnen maken van de keuken met de leefruimte en het terras met de tuin. De zithoek is dan weer op straatniveau gemaakt en voelt dankzij het wat lagere plafond erg gezellig aan. Hierdoor vloeit elke ruimte nateloos in elkaar over, maar hebben ze telkens wel een eigen identiteit door het verschil in niveau, muurtjes en materialen.

Specials

De bouwheer had een aantal specifieke wensen die we met veel plezier integreerden in de woning. Zo moest er bijvoorbeeld opritverwarming voorzien worden. Dit zorgt ervoor dat de oprit ijsvrij blijft tijdens de wintermaanden. Gedaan met sneeuw ruimen of gladdigheid op de oprit.

Op de bovenverdieping werd de ruimte in twee gesplitst. Zowel de kinderen als de ouders hebben hun eigen slaapgedeelte met aansluitende dressing en aparte badkamer. Zo blijven voor zowel de ouders als de kinderen hun privacy behouden. Handig toch?

Detail panoramisch raam aan de achterzijde van de strakke woning in Herfelingen
Achtergevel strakke woning in Herfelingen

Materialen

Notelaar, keramische tegels en parket

De bouwheer wilde graag een moderne en strakke architectuur combineren met een warme uitstraling binnenin. We brachten warme materialen aan in de woning zoals notelaar, keramische tegels en parket in harmonie met de architectuur van het huis.

Een robuuste look & feel

We opteerden voor een grijs genuanceerde verlijmde gevelsteen met dunbetmortel. Dit om speelsheid en variatie te brengen aan de gevel. In combinatie met een wat dikkere voeg zorgt dit voor de robuuste look van de gevel.

Vertel ons over je bouwplannen

Van hedendaags modern tot landelijk. Van nieuwbouw tot renovaties en totaalprojecten. Vertel ons over je plannen en ideeën. Hoe uniek of specifiek je verhaal ook is, wij vertalen het graag in een prachtige realisatie van jouw industrieel bouwproject.

 • Meer dan 25 jaar ervaring en expertise
 • Wij luisteren, communiceren transparant en denken mee mét jou
 • Uniek ontwerp op maat van jouw budget en wensen
 • Begeleiding van A tot Z bij architectuur, interieur- en tuinarchitectuur
 • Beleef je project nog voor de realisatie met een VR-beleving

Laat je inspireren door deze gelijkaardige projecten