Voorgevel sfeervolle, landelijke woning in Lennik
Home / Landelijke woning te Lennik

Landelijke woning te Lennik

Van renovatie naar nieuwbouw

De klant had een houtskeletbouw woning aangekocht op een prachtige locatie, maar er moesten nog heel wat werken gebeuren. Wij kregen de vraag om de verbouwing door te voeren. Na heel wat denk- en rekenwerk hebben we hen geadviseerd om voor een nieuwbouw te kiezen. Voor de klant was alles afbreken en opnieuw starten budgetair gezien de beste optie. Ook naar ontwerp toe gaf dit meer mogelijkheden. In gezamenlijk overleg met de klant gingen we voor een charmante landelijke nieuwbouw.

 • Bewoonbare oppervlakte / kelder

  240m2 / 0m2

 • Status

  Opgeleverd

Hal van de landelijke woning in Lennik met houten accenten

Highlights

 • Optimaal gebruik ruimte, oriëntatie, lichtinval en het zicht
 • Gebruik van recuperatiematerialen en duurzaam afrormosiahout
 • Bovenverdieping opgesplitst met privaat gedeelte voor ouders en kinderen

Optimale lichtinval en beleving

De bouwheer had deze locatie specifiek gekocht voor de mooie omgeving. Dit moest dan ook de eyecatcher worden in deze woning. De uitdaging in deze was dat de zuidkant zich aan de straatzijde bevond. De tuin met het mooie zicht bevond zich dan weer aan de noordkant. In functie van een optimale lichtinval en beleving, hebben we de woning zo open mogelijk gemaakt.

Er zijn verschillende panoramische ramen geplaatst die een doorkijk geven en een optimale hoeveelheid zon laten binnenstralen. We hebben ook terrassen voorzien met beplanting die het zicht naar de straatkant beperken. Alles is zodanig ontworpen om privacy te garanderen en een optimaal zicht te creëeren naar de tuin en de landelijke omgeving.

Voorgevel van landelijke woning met beplanting in Lenning
Badkamer met landelijke elementen in Lennik
Lanndelijke, lichtrijke keuken met houten en zwarte accenten in Lennik
Landelijke, lichtrijke living met houten en zwarte accenten in Lennik
Living landelijke woning in Lennik opgewerkt tot de nok met afrormosiahout

Gerecupereerde materialen en houten accenten

Gerecupereerde materialen

Het hergebruiken van oude materialen is typerend voor deze bouwstijl. De bouwheer koopt vaak een lot stenen of pannen op van een oude boerderij of hoeve om te gaan hergebruiken in de nieuwbouwwoning. Gerecupereerde materialen stralen namelijk warmte en authenticiteit uit dankzij hun typische onregelmatige look.

Afrormosia houtwerk

Zowel buiten als binnen zijn een aantal houten accenten terug te vinden. Bijvoorbeeld de fronten van de dakkapellen en het open dak tot de nok in de leefruimte. Deze accenten zorgen mee voor het warme karakter van de woning. Afrormosia is een duurzaam Afrikaans hout uit Kameroen en Kongo. Het heeft een prachtige goudbruine kleur en is geschikt voor zowel binnen als buiten.

Vertel ons over je bouwplannen

Van hedendaags modern tot landelijk. Van nieuwbouw tot renovaties en totaalprojecten. Vertel ons over je plannen en ideeën. Hoe uniek of specifiek je verhaal ook is, wij vertalen het graag in een prachtige realisatie van jouw industrieel bouwproject.

 • Meer dan 25 jaar ervaring en expertise
 • Wij luisteren, communiceren transparant en denken mee mét jou
 • Uniek ontwerp op maat van jouw budget en wensen
 • Begeleiding van A tot Z bij architectuur, interieur- en tuinarchitectuur
 • Beleef je project nog voor de realisatie met een VR-beleving

Laat je inspireren door deze gelijkaardige projecten