Voorgevel strak advocatenkantoor Gaius in Ternat
Home / Strak advocatenkantoor Gaius in Ternat

Strak advocatenkantoor in Ternat

Een beleving voor de werknemers en klanten

Het advocatenkantoor Gaius wilde een nieuw, strak en lichtrijk kantoor bouwen in Ternat. Ze gaven mee dat het vrijstaand gebouw meteen moest opvallen tussen de andere gebouwen in de straat. We kozen voor een strak, dynamisch gebouw met betonnen look en een grote glaspartij als centrale spil van het kantoor. Het interieur werd gerealiseerd in samenwerking met HM Projects. Bij dit project werd ook meteen beplanting, verlichting en een terras aangelegd. Dit maakt dat het nieuwe kantoor een totaalplaatje werd en een volledige beleving is voor alle werknemers en klanten.

 • Bewoonbare oppervlakte / kelder

  260m2 / 0m2

 • Status

  Opgeleverd

Voorgevel strak advocatenkantoor Gaius in Ternat

Highlights

 • Strak vrijstaand gebouw met betonnen look
 • Grote glaspartij als eyecatcher en centraal punt
 • Aparte kantoorruimtes met connectie met de andere kantoren
 • BEN-kantoor: geothermische warmtepomp met koeling, screens, zonnepanelen

BEN-kantoor

Gaius beschikt momenteel over een BEN-kantoor. BEN staat voor een Bijna Energie Neutrale Woning. Normaal gelden er andere voorschriften voor kantoren, maar bij A-Projects willen we hier niet enkel op inspelen bij woningen, maar ook bij kantoren. Door de combinatie van optimale isolatie en het integreren van hernieuwbare energiebronnen (zonnepanelen, geothermische waterpomp,…) is het mogelijk om je kantoor met weinig elektriciteit te verwarmen. Met als gevolg een lagere energiefactuur én meer comfort.

Voorgevel strak advocatenkantoor Gaius in Ternat
Detail logo Gaius aan de inkom van het kantoor in Ternat
Voorgevel strak advocatenkantoor Gaius in Ternat
Voorgevel strak advocatenkantoor Gaius in Ternat
Detail inkom strak advocatenkantoor Gaius in Ternat

Eyecatchers

Betonnen look en aluminium profielen

In plaats van met gevelstenen of crepi te werken, kozen we voor gevelpanelen in eternit. Deze werden verlijmd geplaatst en geven een typische strakke betonlook. Ze zorgen er tegelijk ook voor dat het kantoor opvalt tussen de andere gebouwen.

De aluminium Alinel profielen tussen de ramen zorgen voor een accent naar de overdekte inkom. Het zwevend bovenverdiep zorgt dan weer voor het speels en dynamisch karakter van het gebouw en een overdekking van de inkom.

Glaspartij als centraal punt

Het kantoor is vrij gesloten aan de straatzijde. Enkel waar de inkom, de wachtruimte en de trapzaal zijn is een glaspartij voorzien tot boven. Dit raam zorgt voor een optimale lichtinval en is de spil tussen alle ruimtes. Op de bovenverdieping werden allemaal met glas afgeschermde kantoorruimtes voorzien. Hierdoor kan elke medewerker in alle rust werken, maar zo hebben ze ook nog steeds de connectie met elkaar en de omgeving.

Vertel ons over je bouwplannen

Van hedendaags modern tot landelijk. Van nieuwbouw tot renovaties en totaalprojecten. Vertel ons over je plannen en ideeën. Hoe uniek of specifiek je verhaal ook is, wij vertalen het graag in een prachtige realisatie van jouw industrieel bouwproject.

 • Meer dan 25 jaar ervaring en expertise
 • Wij luisteren, communiceren transparant en denken mee mét jou
 • Uniek ontwerp op maat van jouw budget en wensen
 • Begeleiding van A tot Z bij architectuur, interieur- en tuinarchitectuur
 • Beleef je project nog voor de realisatie met een VR-beleving

Laat je inspireren door deze gelijkaardige projecten