Render achterkant strakke Residentie Dr.Roossens in Roosdaal
Home / Strakke Residentie Dr.Roossens in Roosdaal

Strakke Residentie Dr.Roossens in Roosdaal

Speelse architectuur in een landelijke omgeving

De bouwpromotor kwam naar ons met de opdracht om project Dr. Roossens opnieuw vorm te geven. Wij hebben het project herbekeken en konden er een prachtig commercieel project van maken. Het bouwterrein kent een sterke hellingsgraad. Deze zorgt mee voor de dynamische vormgeving van de residentie. Het werd een strakke, dynamische residentie met speelse accenten.

  • Bewoonbare oppervlakte / kelder

    1780m2 / 715m2

  • Status

    In uitvoering

Render achterkant strakke Residentie Dr.Roossens in Roosdaal

Highlights

  • Landelijk gelegen nieuwbouw residentie met 15 appartementen met elk een privaat terras
  • Speelse volumes en kleuraccenten in aluminium als eyecatcher
  • BEN-appartementen: geothermische warmtepomp met koeling, oversteken, zonnepanelen…

BEN-appartement

BEN staat voor een Bijna Energie Neutrale Woning. Bij A-Projects willen we hier niet enkel op inspelen bij eengezinswoningen, maar ook bij meergezinswoningen. Door de combinatie van optimale isolatie en het integreren van hernieuwbare energiebronnen (zonnepanelen, geothermische waterpomp,…) is het mogelijk om je woning met weinig elektriciteit te verwarmen. Met als gevolg een lagere energiefactuur én meer comfort. Win win dus!

Render voorkant strakke Residentie Dr.Roossens in Roosdaal
Render bovenaanzicht strakke Residentie Dr.Roossens in Roosdaal
Render bovenaanzicht strakke Residentie Dr.Roossens in Roosdaal

Pajots landschap

Het terrein heeft een erg belangrijke rol gespeeld voor de vormgeving van deze residentie. In het ontwerp vormden we het typisch hellend Pajotse landschap om van een hindernis naar een architecturale meerwaarde. Door de verschillende niveaus en speelse oversteken krijgt de residentie een unieke dynamische uitstraling.

Tijdloos, lichtrijk en comfortabel

De tijdloze architectuur, de panoramische raampartijen en het open karakter van het gebouw zorgen voor een optimaal wooncomfort. De lichtgrijze verlijmde gevelsteen met dunne voeg in combinatie met aluminium zwarte accenten zorgen dan weer voor een strakke look. Elk appartement werd ook uitgerust met een perfect georiënteerd, privaat terras voor een exclusief buitengevoel.

Vertel ons over je bouwplannen

Van hedendaags modern tot landelijk. Van nieuwbouw tot renovaties en totaalprojecten. Vertel ons over je plannen en ideeën. Hoe uniek of specifiek je verhaal ook is, wij vertalen het graag in een prachtige realisatie van jouw industrieel bouwproject.

  • Meer dan 25 jaar ervaring en expertise
  • Wij luisteren, communiceren transparant en denken mee mét jou
  • Uniek ontwerp op maat van jouw budget en wensen
  • Begeleiding van A tot Z bij architectuur, interieur- en tuinarchitectuur
  • Beleef je project nog voor de realisatie met een VR-beleving

Laat je inspireren door deze gelijkaardige projecten