Home / Hedendaags en modern bouwen

Hedendaagse en moderne woningen

Eigentijds, strak en functioneel

Hou je van een meer strakke minimalistische stijl, van grote en heldere open ruimtes en vernieuwende materialen? Geen twijfel mogelijk, een hedendaagse en moderne woning is helemaal jouw ding. Zo’n woning is in de meeste gevallen een technisch hoogstandje, met een vernieuwende kijk op architectuur en een combinatie van functionaliteit, strakke lijnen en eenvoud.

Voorgevel met oprit strakke woning Herfelingen

Kenmerken van een hedendaagse en moderne woning

Een hedendaagse en moderne woning is rechttoe-rechtaan zonder al te veel franjes. Praktisch design staat centraal. Hierbij wordt het aangename aan het functionele gekoppeld. Een strakke woning wordt getypeerd door zijn platte daken, grote raampartijen, open ruimtes, verlijmde gevelstenen, gevels opgevoegd toon op toon, silicone pleisters en de aandacht voor licht, ruimte en duurzaamheid.

Strakke vormen, lichtinval en ruimte

Doordat de voorgevel weinig in- of uitsprongen, ramen of deuren bevat krijg je vooraan één massief vlak. Verlijmd metselwerk of homogene gevelpleister (crepi) kan het massieve karakter van de voorgevel nog extra accentueren. De vlakke voorkant van het gebouw wordt gecompenseerd door grote raampartijen aan de achterkant. Deze ramen zorgen voor heel wat lichtinval. Hierdoor kan je genieten van optimaal grote ruimtes die rijkelijk zijn gevuld met daglicht.

Plat dak

In het straatbeeld herkennen we een modern huis vaak aan een plat dak. Zo’n plat dak heeft heel wat voordelen. Je hoeft geen rekening te houden met schuine wanden, waardoor de ruimte optimaal benut kan worden. Je kan ervoor kiezen om je dak functioneel in te zetten als dakterras, daktuin of groendak. Het ziet er goed uit én je draagt je steentje bij aan het milieu. Een plat dak is trouwens ook ideaal om zonnepanelen te plaatsen om zelf energie op te wekken.

Duurzaam en energievriendelijk

Een moderne woning is in veel gevallen ook een duurzame en energievriendelijke woning. Dankzij zijn strakke vorm wordt het verwarmen van de woning een pak makkelijker. De sterk geïsoleerde muren, ramen en dak zorgen ervoor dat je energieverbruik wordt beperkt, met een lage energiefactuur tot gevolg. Door al deze zaken in te zetten en te werken met hernieuwbare energie kan je volop gaan voor een bijna energieneutrale woning, een BEN-woning. Zo bouw je met oog op de toekomst.