Home / Nieuwbouw

Nieuwbouw

Bouwen als investering in je toekomst

Wil je een nieuwe woning bouwen? Spannend! Voor veel mensen is een eigen woning bouwen de ultieme droom. Bij nieuwbouw kies je alles van A tot Z. De ligging, de grootte van je bouwgrond, de materialen en het ontwerp. Hierbij komen wel een hoop praktische zaken kijken. Tussen het aankopen van de grond tot jouw droomwoning in gebruik nemen steekt een lang bouwproces. A-Projects is je ideale partner om jouw bouwdroom te realiseren.

Voorgevel brede pastorijwoning in Essene

Troeven van nieuwbouw

Het belangrijkste voordeel van nieuwbouw zegt het woord zelf: het is een nieuw gebouw. Je nieuwbouwwoning wordt gebouwd met de nieuwste en best presterende materialen. Resultaat: Een energiezuinige woning zonder grote onderhoudskosten de eerste jaren. en Een nieuwbouw kost in aankoop meer dan een bestaand huis, maar op termijn is het de beste investering.

Volledige inspraak

Een nieuwbouw is echt jouw huis. Je kan op veel manieren je eigen stempel drukken op je woning. Je beslist in eerste instantie waar je woning zal staan, hoe groot je woning moet worden, je kan je persoonlijke noden en wensen doorgeven bij de architect en je kiest de afwerkingen. Het eindresultaat van je woning bepaal jij helemaal zelf.

Onderhoudsarm

Jij bent de eerste bewoner. Alles aan een nieuwbouw is modern en fris. Omdat je de eerste bewoner bent, ben je 100% zeker dat er geen verborgen gebreken zijn. De eerste +- 15 jaar heb je dan ook weinig of geen onderhoudskosten.

Controle over je budget

Bij een nieuwbouwwoning is de kans op onvoorziene kosten erg klein. Vanaf de start van het bouwproces is het meteen duidelijk waar je jou aan kan verwachten. Zo krijg je meer controle over je budget. Als de prijs dan toch afwijkt is dit vaak te wijten aan de keuze van afwerkingsmaterialen. Bij renovatie daarentegen kan je altijd op onverwachte zaken stoten die je budget volledig in de war kunnen sturen. Een nieuwbouw plaatsen is kiezen voor zekerheid.

Ontzorgen

Bouwen hoort een leuk avontuur te zijn, geen stressvolle gebeurtenis. We luisteren, adviseren, werken proactief en begeleiden je project van A tot Z. Je projectleider coördineert het hele proces nauwkeurig en neemt jouw zorgen uit handen, steeds rekening houdend met jouw wensen. Zo kan je op beide oren slapen en focussen op wat er echt toe doet: genieten van het bouwproces van jouw project.

Energiezuinig

Omdat je de recentste en meest duurzame technieken gebruikt om te verwarmen en isoleren, is je huis meteen een pak energiezuiniger. Nieuwbouwwoningen zijn ook op het vlak van EPB-normen (energieprestatie en binnenklimaat) de top. Zo kunnen we bijna-energieneutrale (BEN) woningen aanbieden. Dit is niet alleen positief voor het milieu, ook je portefeuille profiteert mee.

Investering

De verkoopwaarde van nieuwbouw ligt een pak hoger dan een gelijkaardige woning die ouder is. Leeftijd en energiezuinigheid spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de waarde. En laat dat nu net de twee grootste voordelen zijn van nieuwbouw. Hierdoor mag je op een hogere meerwaarde bij verkoop rekenen. Investeren in vastgoed is altijd slim. Het is ook een stuk investeren in je toekomst.