Home / Renovatie

Totaalrenovatie

Een tweede leven voor je woning

Heb je een huis gekocht dat volledig gerenoveerd moet worden? Of is je huidige woning toe aan een complete renovatie? Wens je jouw woning uit te breiden? Spannend! Bouwgronden worden steeds schaarser en duurder. Een bestaand huis kopen en renoveren biedt een goede optie om betaalbaar te wonen met het moderne comfort van vandaag. Van totaalrenovatie tot aanbouw en kleine renovatiewerken, A-Projects is je partner om je bouwdroom zorgeloos te realiseren.

Render strakke voorgevel moderne totaalrenovatie in Herne

Troeven van renovatie

Renoveren levert heel wat voordelen op. Een karaktervol pand met hedendaags comfort, een moderne look in combinatie met de originele elementen van weleer. Door de opwaardering stijgt de woning in waarde, wat dan weer interessant is bij een eventuele verkoop.

Uniek karakter

Hou je van de historiek van een pand? In een bestaand huis zit vaak een ziel die je moeilijk in een nieuwbouw steekt. Bij oudere panden ontbreken ook vaak de bouwvoorschriften waardoor je vrijer kan ontwerpen. Een renovatie is dan ook een unieke kans om een oudere woning te moderniseren zonder in te boeten aan het authentieke karakter van de woning. Het is belangrijk om het hedendaags comfort toe te passen met respect voor de originele elementen.

Premies en subsidies

Energiezuinig verbouwen wordt financieel ondersteund. Bij een renovatie kom je misschien in aanmerking voor één of meerdere premies of financiële voordelen. Zowel de verschillende overheden, de netbeheerders, de gemeenten als de provincies geven zo’n premies. BENOvatiepremies, renovatiepremies, totaalrenovatiebonus, dakisolatiepremies,… Het zijn maar enkele voorbeelden van premies waar jij misschien recht op hebt. A-Projects ondersteunt en adviseert je graag bij dit traject.

Milieu en geld sparen

Door je woning te renoveren bespaar je op lange termijn. Je kan bijvoorbeeld isoleren, je dak vernieuwen, nieuwe ramen en deuren plaatsen, zonnepanelen integreren,… Bij een duurzame renovatie zorg je voor minder energieverbruik, wat dan weer zorgt voor meer comfort en een lagere energiefactuur. Ga voor BENOveren (beter renoveren). Hierbij renoveer je een bestaande woning in die mate dat de energieprestaties even goed of zelfs nog beter zijn dan die van nieuwbouw woningen. Energiezuinig renoveren is niet enkel een investering in jouw toekomst, maar ook in die van het milieu.

Investering

Eerst en vooral is het wooncomfort na renovatie een pak beter en daarnaast wordt ook voldaan aan de nieuwste EPB-normen. Elk type renovatie zorgt voor een waardeverhoging van je woning.

Kostenspreiding

Spreid je liever de kosten? Je kan je woning in fases renoveren naargelang je beschikbare budget én je kan er vaak al wonen tijdens de werken.